1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Welcome screen no longer displayed after last automatic Windows up

Discussion in 'Windows XP' started by Sometimes specific folder icons disappea, Aug 5, 2010.

  1. Hello,
    I have winXP Pro SP3 with one single user defined, which is an administrator,
    without password.
    Until the last automatic windows update (on 04/08/2010) the Welcome screen
    always appeared, but the logon happened automatically, as expected when one
    single user is defined without a password.
    Now, instead of the Welcome screen, the regular logon box appears, on a
    black background, and it accepts the empty password and then, after some
    time, displays the desktop.

    Both using the welcome screen and Fast user switching are enabled.

    I found a Microsoft hotfix http://support.microsoft.com/kb/817164/en-us
    that is supposed to solve this problem, but the article also states that it
    was solved in SP2.

    This did never happen before,
    is it possible that the automatic update caused this behavior ?

    How can I revert back to the old behavior ?

    Is it safe to install the above hotfix, although I am in SP3, or better
    restore to the
    System restore point created before the last automatic update and then
    cancel further automatic updates ?

    Thanks & Best Regards,
    Iudith Mentzel


    Thanks & Best Regards,
    Iudith
     

Share This Page