1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Windows XP and Serial Modem problem

Discussion in 'Windows XP' started by Harold A Climer, Sep 7, 2010.

  1. Harold A Climer

    Harold A Climer Flightless Bird

    I am running Windows XP MCE Service Pack 3 on a HP
    Pavilion desktop computer..
    I have a Zoom Serial Modem attached to a LAVA PCI Dual Serial Port
    Printer card. I have uninstalled all the drivers for both of the
    serial ports and Printer port as well as the Zoom modem.
    I then re installed them from a Floppy disk for the serial card etc,
    and the modem from the Zoom CD.
    When I try to dial the modem I get no dial tone and it aborts the dial
    and gives a message that it will try again in one minute.
    I have tested the Serial card with PC Doctor and the modem with Modem
    Doctor. And they both check out OK. Does anyone have any idea as to
    what is going on.
    I dialed out using the serial modem earlier this AM and it worked OK.
    I shut down my computer to have breakfast, and turned it on an hour
    later.
    Now I am having the problem outlined above. Any help would be most
    appreciated.
    I am using a Creative USB Modem Blaster at present,but I can only
    connect at 28.8 bps and I was able to connect using the serial modem
    on the same phone line at 49.2 bps and sometimes at 50.6 bps depending
    on line conditions.
    Harold A Climer
    Department Of Physics,Geology & Astronomy
    U.T Chattanooga
    RM 406A EMCS Building
    615 McCallie Ave.
    Chattanooga TN 37493
     
  2. PA Bear [MS MVP]

    PA Bear [MS MVP] Flightless Bird

    Please answer the questions I asked you almost 3 months ago in another
    thread of yours:
    http://groups.google.com/group/microsoft.public.windowsxp.general/msg/a6ce67ea810a7216

    Are you still using Task Manager to start/run EXPLODER.EXE?
    http://groups.google.com/group/micr..._frm/thread/5884a1e672d0f847/d1478f394655fad7


    Harold A Climer wrote:
    > I am running Windows XP MCE Service Pack 3 on a HP
    > Pavilion desktop computer..
    > I have a Zoom Serial Modem attached to a LAVA PCI Dual Serial Port
    > Printer card. I have uninstalled all the drivers for both of the
    > serial ports and Printer port as well as the Zoom modem.
    > I then re installed them from a Floppy disk for the serial card etc,
    > and the modem from the Zoom CD.
    > When I try to dial the modem I get no dial tone and it aborts the dial
    > and gives a message that it will try again in one minute.
    > I have tested the Serial card with PC Doctor and the modem with Modem
    > Doctor. And they both check out OK. Does anyone have any idea as to
    > what is going on.
    > I dialed out using the serial modem earlier this AM and it worked OK.
    > I shut down my computer to have breakfast, and turned it on an hour
    > later.
    > Now I am having the problem outlined above. Any help would be most
    > appreciated.
    > I am using a Creative USB Modem Blaster at present,but I can only
    > connect at 28.8 bps and I was able to connect using the serial modem
    > on the same phone line at 49.2 bps and sometimes at 50.6 bps depending
    > on line conditions.
    > Harold A Climer
    > Department Of Physics,Geology & Astronomy
    > U.T Chattanooga
    > RM 406A EMCS Building
    > 615 McCallie Ave.
    > Chattanooga TN 37493
     
  3. Harold A Climer

    Harold A Climer Flightless Bird

    On Tue, 7 Sep 2010 11:57:04 -0400, "PA Bear [MS MVP]"
    <PABearMVP@gmail.com> wrote:

    >Please answer the questions I asked you almost 3 months ago in another
    >thread of yours:
    >http://groups.google.com/group/microsoft.public.windowsxp.general/msg/a6ce67ea810a7216
    >
    >Are you still using Task Manager to start/run EXPLODER.EXE?
    >http://groups.google.com/group/micr..._frm/thread/5884a1e672d0f847/d1478f394655fad7
    >
    >
    >Harold A Climer wrote:
    >> I am running Windows XP MCE Service Pack 3 on a HP
    >> Pavilion desktop computer..
    >> I have a Zoom Serial Modem attached to a LAVA PCI Dual Serial Port
    >> Printer card. I have uninstalled all the drivers for both of the
    >> serial ports and Printer port as well as the Zoom modem.
    >> I then re installed them from a Floppy disk for the serial card etc,
    >> and the modem from the Zoom CD.
    >> When I try to dial the modem I get no dial tone and it aborts the dial
    >> and gives a message that it will try again in one minute.
    >> I have tested the Serial card with PC Doctor and the modem with Modem
    >> Doctor. And they both check out OK. Does anyone have any idea as to
    >> what is going on.
    >> I dialed out using the serial modem earlier this AM and it worked OK.
    >> I shut down my computer to have breakfast, and turned it on an hour
    >> later.
    >> Now I am having the problem outlined above. Any help would be most
    >> appreciated.
    >> I am using a Creative USB Modem Blaster at present,but I can only
    >> connect at 28.8 bps and I was able to connect using the serial modem
    >> on the same phone line at 49.2 bps and sometimes at 50.6 bps depending
    >> on line conditions.
    >> Harold A Climer
    >> Department Of Physics,Geology & Astronomy
    >> U.T Chattanooga
    >> RM 406A EMCS Building
    >> 615 McCallie Ave.
    >> Chattanooga TN 37493

    About 10 days after my earlier post, I hooked up the serial modem and
    it worked again. I do not know why it worked again, it just did.
    As I said above I used PCDoctor an it gets a dial tone when testing
    the modem, but when I use the Windows Connection Wizard to create a
    new connection and I dial it never picks up the hook so no dial tone.
    Harold A Climer
    Department Of Physics,Geology & Astronomy
    U.T Chattanooga
    RM 406A EMCS Building
    615 McCallie Ave.
    Chattanooga TN 37493
     
  4. Bob I

    Bob I Flightless Bird

    Harold A Climer wrote:
    > On Tue, 7 Sep 2010 11:57:04 -0400, "PA Bear [MS MVP]"
    > <PABearMVP@gmail.com> wrote:
    >
    >
    >>Please answer the questions I asked you almost 3 months ago in another
    >>thread of yours:
    >>http://groups.google.com/group/microsoft.public.windowsxp.general/msg/a6ce67ea810a7216
    >>
    >>Are you still using Task Manager to start/run EXPLODER.EXE?
    >>http://groups.google.com/group/micr..._frm/thread/5884a1e672d0f847/d1478f394655fad7
    >>
    >>
    >>Harold A Climer wrote:
    >>
    >>>I am running Windows XP MCE Service Pack 3 on a HP
    >>>Pavilion desktop computer..
    >>>I have a Zoom Serial Modem attached to a LAVA PCI Dual Serial Port
    >>>Printer card. I have uninstalled all the drivers for both of the
    >>>serial ports and Printer port as well as the Zoom modem.
    >>>I then re installed them from a Floppy disk for the serial card etc,
    >>>and the modem from the Zoom CD.
    >>>When I try to dial the modem I get no dial tone and it aborts the dial
    >>>and gives a message that it will try again in one minute.
    >>>I have tested the Serial card with PC Doctor and the modem with Modem
    >>>Doctor. And they both check out OK. Does anyone have any idea as to
    >>>what is going on.
    >>>I dialed out using the serial modem earlier this AM and it worked OK.
    >>>I shut down my computer to have breakfast, and turned it on an hour
    >>>later.
    >>>Now I am having the problem outlined above. Any help would be most
    >>>appreciated.
    >>>I am using a Creative USB Modem Blaster at present,but I can only
    >>>connect at 28.8 bps and I was able to connect using the serial modem
    >>>on the same phone line at 49.2 bps and sometimes at 50.6 bps depending
    >>>on line conditions.
    >>>Harold A Climer
    >>>Department Of Physics,Geology & Astronomy
    >>>U.T Chattanooga
    >>>RM 406A EMCS Building
    >>>615 McCallie Ave.
    >>>Chattanooga TN 37493

    >
    > About 10 days after my earlier post, I hooked up the serial modem and
    > it worked again. I do not know why it worked again, it just did.
    > As I said above I used PCDoctor an it gets a dial tone when testing
    > the modem, but when I use the Windows Connection Wizard to create a
    > new connection and I dial it never picks up the hook so no dial tone.
    >


    Couple of possible, the modem isn't reseting after the first use because
    of incorrect configuration. Or your init string in the modem setup is
    incorrect.
     

Share This Page