1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Toshiba Satellite L305 wont let me do a clean install

Discussion in 'Notebooks' started by chrono-drlaptop, May 13, 2010.

  1. chrono-drlaptop

    chrono-drlaptop Flightless Bird

    Im servicing a Toshiba Satellite L305 which came with overheating
    problems in windows vista but not in Linux. First step i decided to try
    is to check everything up and then proceed to format the hard disk, but
    when i get to the formatting step the machine keeps restarting, Here are
    the steps i have followed:
    1- Checked with memtest memory modules---Ok
    2-Check Hard Disk with hd-diagnostic --Ok
    3-Flashed Bios with the most current version--Ok ( it already had the
    latest update)
    4- Tried to format the hard disk with a Vista 32 bit cd and after it
    finishes loading the files from the cd it just restart .
    5- Tried the cd in a different computer and it was ok, i tried with the
    xp disk and vista 64 disk ( Which are tested) and got the same results.
    6- Tried with a NEW TESTED HD AND ONE NEW TESTED RAM MEMORY and the
    same behavior.
    7- I decided to take apart the computer and test just the motherboard
    and external monitor, the power cord , one memory , the hd and the
    cddrive ( to discard any shorts) and i got the same behavior.
    8- I tried at the beggining to discharge the static current by taking
    out the battery and the power cord and then press the power button for
    30 secs and nothing.

    Im suspicious about the MotherBoard but everything works just fine with
    Knopix linux which i run from a CD. It sounds also as a RAM problem but
    i already tested different TESTED SIMs-

    Thanks for any Help
     
  2. BillW50

    BillW50 Flightless Bird

    In news:chrono-drlaptop.4awf0d@no.email.invalid,
    chrono-drlaptop typed on Wed, 12 May 2010 22:29:03 -0500:
    > Im servicing a Toshiba Satellite L305 which came with overheating
    > problems in windows vista but not in Linux. First step i decided to
    > try is to check everything up and then proceed to format the hard
    > disk, but when i get to the formatting step the machine keeps
    > restarting, Here are the steps i have followed:
    > 1- Checked with memtest memory modules---Ok
    > 2-Check Hard Disk with hd-diagnostic --Ok
    > 3-Flashed Bios with the most current version--Ok ( it already had the
    > latest update)
    > 4- Tried to format the hard disk with a Vista 32 bit cd and after it
    > finishes loading the files from the cd it just restart .
    > 5- Tried the cd in a different computer and it was ok, i tried with
    > the xp disk and vista 64 disk ( Which are tested) and got the same
    > results. 6- Tried with a NEW TESTED HD AND ONE NEW TESTED RAM MEMORY
    > and the same behavior.
    > 7- I decided to take apart the computer and test just the motherboard
    > and external monitor, the power cord , one memory , the hd and the
    > cddrive ( to discard any shorts) and i got the same behavior.
    > 8- I tried at the beggining to discharge the static current by taking
    > out the battery and the power cord and then press the power button for
    > 30 secs and nothing.
    >
    > Im suspicious about the MotherBoard but everything works just fine
    > with Knopix linux which i run from a CD. It sounds also as a RAM
    > problem but i already tested different TESTED SIMs-
    >
    > Thanks for any Help


    That model has a webcam built in, doesn't it? If so, turn it off in the
    BIOS while you are installing Windows. Also does the BIOS have an option
    to toggle for installing an OS and afterwards for completed?

    --
    Bill
    Asus EEE PC 702G8 ~ 2GB RAM ~ 16GB-SDHC
    Windows XP SP2
     

Share This Page