1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

IE8 Not loading pages at first request

Discussion in 'Internet Explorer' started by Bernie, Mar 16, 2010.

  1. Bernie

    Bernie Flightless Bird

    IE8 will not load web pages at first request - If I click on a link or a
    Favourite menu item, it opens a IE window and shows the correct address in
    the address bar, and at the bottom says 'Done' but the page is blank. The
    only way I can get the page to load is to click in the address bar, and hit
    the enter key on my keyboard - therefore asking IE8 to try again. This
    always works. So why is IE8 not loading the page at first time of asking -
    why am I having to force it to try a second time?
    This is happening with many different sites - public and secure, and for
    many of our company's users. We are running Windows XP. I have installed
    all available updates for IE8. Pop-Up Blocker is off, Smart Screen filter is
    off. I've tried IE8 with addons disabled and there is no change. It even
    effects websites in trusted sites zone. Any ideas?
     
  2. Robert Aldwinckle

    Robert Aldwinckle Flightless Bird

    "Bernie" <Bernie@discussions.microsoft.com> wrote in message
    news:5915E3A9-3D03-4B2C-B6DC-4F9A15EEE19C@microsoft.com...
    > IE8 will not load web pages at first request - If I click on a link or a
    > Favourite menu item, it opens a IE window and shows the correct address in
    > the address bar, and at the bottom says 'Done' but the page is blank. The
    > only way I can get the page to load is to click in the address bar, and
    > hit
    > the enter key on my keyboard - therefore asking IE8 to try again. This
    > always works. So why is IE8 not loading the page at first time of
    > asking -
    > why am I having to force it to try a second time?


    > This is happening with many different sites - public and secure, and for
    > many of our company's users.


    > We are running Windows XP. I have installed
    > all available updates for IE8. Pop-Up Blocker is off, Smart Screen filter
    > is
    > off. I've tried IE8 with addons disabled and there is no change. It even
    > effects websites in trusted sites zone. Any ideas?



    Give an example. What you are describing can happen when a site uses
    redirection and you have something which inhibits it.


    ---
     
  3. PA Bear [MS MVP]

    PA Bear [MS MVP] Flightless Bird

    Always state your full Windows version (e.g., WinXP SP3; WinXP 64-bit SP2)
    as well as your IE version when posting in an IE-specific forum or
    newsgroup. Please do so in your next reply.

    1. Does the behavior persist if you start IE in No Add-ons mode?

    => Start | (All) Programs | Accessories | System Tools | Internet
    Explorer (No add-ons).

    Troubleshooting and Internet Explorer’s (No Add-ons) Mode [Applies to IE7 &
    IE8 in all OSS]
    http://blogs.msdn.com/ie/archive/2006/07/25/678113.aspx

    2. Does the behavior persist if you Reset IE Advanced settings (RIES)?
    http://support.microsoft.com/kb/923737

    3. What anti-virus application or security suite is installed and is your
    subscription current? What anti-spyware applications (other than Defender)?
    What third-party firewall (if any)? Were any of these applications running
    in the background when you installed IE8?

    4. Has a(nother) Norton or McAfee application ever been installed on this
    machine (e.g., a free-trial version that came preinstalled when you bought
    it)?
    --
    ~Robear Dyer (PA Bear)
    MS MVP-IE, Mail, Security, Windows Client - since 2002


    Bernie wrote:
    > IE8 will not load web pages at first request - If I click on a link or a
    > Favourite menu item, it opens a IE window and shows the correct address in
    > the address bar, and at the bottom says 'Done' but the page is blank. The
    > only way I can get the page to load is to click in the address bar, and
    > hit
    > the enter key on my keyboard - therefore asking IE8 to try again. This
    > always works. So why is IE8 not loading the page at first time of
    > asking -
    > why am I having to force it to try a second time?
    > This is happening with many different sites - public and secure, and for
    > many of our company's users. We are running Windows XP. I have installed
    > all available updates for IE8. Pop-Up Blocker is off, Smart Screen filter
    > is off. I've tried IE8 with addons disabled and there is no change. It
    > even effects websites in trusted sites zone. Any ideas?
     
  4. Bernie

    Bernie Flightless Bird

    Windows XP SP3, IE8.
    1) Yes.
    2) Yes.
    3) Symantec Corporate Edition 10 with current subscription/virus
    definitions. No client-side spyware or firewall apps running on PCs during
    upgrade, only SAV.
    4) No.
    To clarify, this problem is happening with most of our corportate computers
    (Dell Optiplex desktops and Latitude laptops) and when using a variety of
    websites.
    I also have this problem on my home PC (which is also Windows XP SP3) after
    upgrading from IE7 to IE8.
    On my Windows 7 PC which came with IE8 preinstalled, it doesn't happen.

    "PA Bear [MS MVP]" wrote:

    > Always state your full Windows version (e.g., WinXP SP3; WinXP 64-bit SP2)
    > as well as your IE version when posting in an IE-specific forum or
    > newsgroup. Please do so in your next reply.
    >
    > 1. Does the behavior persist if you start IE in No Add-ons mode?
    >
    > => Start | (All) Programs | Accessories | System Tools | Internet
    > Explorer (No add-ons).
    >
    > Troubleshooting and Internet Explorer’s (No Add-ons) Mode [Applies to IE7 &
    > IE8 in all OSS]
    > http://blogs.msdn.com/ie/archive/2006/07/25/678113.aspx
    >
    > 2. Does the behavior persist if you Reset IE Advanced settings (RIES)?
    > http://support.microsoft.com/kb/923737
    >
    > 3. What anti-virus application or security suite is installed and is your
    > subscription current? What anti-spyware applications (other than Defender)?
    > What third-party firewall (if any)? Were any of these applications running
    > in the background when you installed IE8?
    >
    > 4. Has a(nother) Norton or McAfee application ever been installed on this
    > machine (e.g., a free-trial version that came preinstalled when you bought
    > it)?
    > --
    > ~Robear Dyer (PA Bear)
    > MS MVP-IE, Mail, Security, Windows Client - since 2002
    >
    >
    > Bernie wrote:
    > > IE8 will not load web pages at first request - If I click on a link or a
    > > Favourite menu item, it opens a IE window and shows the correct address in
    > > the address bar, and at the bottom says 'Done' but the page is blank. The
    > > only way I can get the page to load is to click in the address bar, and
    > > hit
    > > the enter key on my keyboard - therefore asking IE8 to try again. This
    > > always works. So why is IE8 not loading the page at first time of
    > > asking -
    > > why am I having to force it to try a second time?
    > > This is happening with many different sites - public and secure, and for
    > > many of our company's users. We are running Windows XP. I have installed
    > > all available updates for IE8. Pop-Up Blocker is off, Smart Screen filter
    > > is off. I've tried IE8 with addons disabled and there is no change. It
    > > even effects websites in trusted sites zone. Any ideas?

    >
    > .
    >
     
  5. PA Bear [MS MVP]

    PA Bear [MS MVP] Flightless Bird

    Other than the Symantec app running some sort of interference or some sort
    of connection issue or the fact that SAV was running in the background when
    IE8 was installed, I'm stumped.

    Clean Boot troubleshooting might help to you nail down the culprit here.
    See http://support.microsoft.com/kb/316434 and/or
    http://support.microsoft.com/kb/929135.

    [I think we'd best leave you home computer out of this particular
    discussion.]


    Bernie wrote:
    > Windows XP SP3, IE8.
    > 1) Yes.
    > 2) Yes.
    > 3) Symantec Corporate Edition 10 with current subscription/virus
    > definitions. No client-side spyware or firewall apps running on PCs
    > during
    > upgrade, only SAV.
    > 4) No.
    > To clarify, this problem is happening with most of our corportate
    > computers
    > (Dell Optiplex desktops and Latitude laptops) and when using a variety of
    > websites.
    > I also have this problem on my home PC (which is also Windows XP SP3)
    > after
    > upgrading from IE7 to IE8.
    > On my Windows 7 PC which came with IE8 preinstalled, it doesn't happen.
    >
    > "PA Bear [MS MVP]" wrote:
    >> Always state your full Windows version (e.g., WinXP SP3; WinXP 64-bit
    >> SP2)
    >> as well as your IE version when posting in an IE-specific forum or
    >> newsgroup. Please do so in your next reply.
    >>
    >> 1. Does the behavior persist if you start IE in No Add-ons mode?
    >>
    >> => Start | (All) Programs | Accessories | System Tools | Internet
    >> Explorer (No add-ons).
    >>
    >> Troubleshooting and Internet Explorer’s (No Add-ons) Mode [Applies to IE7
    >> &
    >> IE8 in all OSS]
    >> http://blogs.msdn.com/ie/archive/2006/07/25/678113.aspx
    >>
    >> 2. Does the behavior persist if you Reset IE Advanced settings (RIES)?
    >> http://support.microsoft.com/kb/923737
    >>
    >> 3. What anti-virus application or security suite is installed and is your
    >> subscription current? What anti-spyware applications (other than
    >> Defender)? What third-party firewall (if any)? Were any of these
    >> applications running in the background when you installed IE8?
    >>
    >> 4. Has a(nother) Norton or McAfee application ever been installed on this
    >> machine (e.g., a free-trial version that came preinstalled when you
    >> bought
    >> it)?
    >> --
    >> ~Robear Dyer (PA Bear)
    >> MS MVP-IE, Mail, Security, Windows Client - since 2002
    >>
    >>
    >> Bernie wrote:
    >>> IE8 will not load web pages at first request - If I click on a link or a
    >>> Favourite menu item, it opens a IE window and shows the correct address
    >>> in
    >>> the address bar, and at the bottom says 'Done' but the page is blank.
    >>> The
    >>> only way I can get the page to load is to click in the address bar, and
    >>> hit
    >>> the enter key on my keyboard - therefore asking IE8 to try again. This
    >>> always works. So why is IE8 not loading the page at first time of
    >>> asking -
    >>> why am I having to force it to try a second time?
    >>> This is happening with many different sites - public and secure, and for
    >>> many of our company's users. We are running Windows XP. I have
    >>> installed
    >>> all available updates for IE8. Pop-Up Blocker is off, Smart Screen
    >>> filter
    >>> is off. I've tried IE8 with addons disabled and there is no change. It
    >>> even effects websites in trusted sites zone. Any ideas?

    >>
    >> .
     

Share This Page