1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Clip Organizer - not showing network scanning folder.

Discussion in 'Microsoft Office' started by Jo, Apr 11, 2010.

  1. Jo

    Jo Flightless Bird

    We’re using a cannon IR C3380 Serial network scanner via M/S clip
    organiser to scan images.( add clips to organiser).
    The Problem is with one user is there is NO folder in clip organiser
    under "my collections" called "colour network scangear V2.x".
    There is a folder “Scanner”.

    in this case, the ScanGear tool detects the scanner using Microsoft
    Clip Organiser the preview function works but after clicking scan the
    images are nowhere to be seen.

    Network Scanning is performed by clicking “File – add clips to
    organizer – via scanner or camera”
    After scanning completes The folder “color Network ScanGear V2.x appears
    In collection list pane under the folder “My Collections”
    In this folder is where the scanned image is generated.

    The issue is confined to one particular profile on a one specific PC.
    With this problem profile in the Clips Organiser there is a folder
    named "scanner" but not "colour network scangear V2.x" nor does the
    "colour network scangear V2.x" folder appear after scanning completes.

    Other users have the folder "colour network scangear v2.x" and this is
    where the scanned images normally appear after adding (clips to
    organiser) see below screenshot.
    There is no folder “scanner” As there is with the problem user profile.

    Only this single user profile is affected. Other logins on the same pc
    are ok.
    So to the program is fine for the same user logon on other computers


    I’ve tried updating the ScanGear software, running detect and repair and
    reinstalling Office, but issue remains.

    Also deleted the scangear registry keys and reinstalled Scangear again,
    still no luck.

    Would prefer to fix rather than recreate profile.

    Is there a specific HKLU Clip Organiser registry key that relates to
    this the problem?

    Or any way to reset the clip organizer settings?

    Many thanks.
     
  2. Mary Sauer

    Mary Sauer Flightless Bird

    The Organizer has its own Detect and Repair.

    There are times when the Organizer catalog becomes damaged.

    You can create a new catalog file by renaming the Mstore10.mgc to Mstore10.old.
    It is in a hidden folder similar to this:
    C:/Users\<<user>>\AppData\Roaming\Microsoft\Clip Organizer
    You will lose any custom keywords.

    --
    Mary Sauer MVP
    http://msauer.mvps.org/

    "Jo" <myname@asia.com> wrote in message
    news:-OBvYPmg2KHA.4332@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
    > We’re using a cannon IR C3380 Serial network scanner via M/S clip organiser to
    > scan images.( add clips to organiser).
    > The Problem is with one user is there is NO folder in clip organiser under
    > "my collections" called "colour network scangear V2.x".
    > There is a folder “Scanner”.
    >
    > in this case, the ScanGear tool detects the scanner using Microsoft Clip
    > Organiser the preview function works but after clicking scan the images are
    > nowhere to be seen.
    >
    > Network Scanning is performed by clicking “File – add clips to organizer –
    > via scanner or camera”
    > After scanning completes The folder “color Network ScanGear V2.x appears In
    > collection list pane under the folder “My Collections”
    > In this folder is where the scanned image is generated.
    >
    > The issue is confined to one particular profile on a one specific PC.
    > With this problem profile in the Clips Organiser there is a folder named
    > "scanner" but not "colour network scangear V2.x" nor does the "colour network
    > scangear V2.x" folder appear after scanning completes.
    >
    > Other users have the folder "colour network scangear v2.x" and this is where
    > the scanned images normally appear after adding (clips to organiser) see below
    > screenshot.
    > There is no folder “scanner” As there is with the problem user profile.
    >
    > Only this single user profile is affected. Other logins on the same pc are ok.
    > So to the program is fine for the same user logon on other computers
    >
    >
    > I’ve tried updating the ScanGear software, running detect and repair and
    > reinstalling Office, but issue remains.
    >
    > Also deleted the scangear registry keys and reinstalled Scangear again, still
    > no luck.
    >
    > Would prefer to fix rather than recreate profile.
    >
    > Is there a specific HKLU Clip Organiser registry key that relates to this
    > the problem?
    >
    > Or any way to reset the clip organizer settings?
    >
    > Many thanks.
     
  3. Jo

    Jo Flightless Bird

    Mary Sauer wrote:
    > The Organizer has its own Detect and Repair.
    >
    > There are times when the Organizer catalog becomes damaged.
    >
    > You can create a new catalog file by renaming the Mstore10.mgc to Mstore10.old.
    > It is in a hidden folder similar to this:
    > C:/Users\<<user>>\AppData\Roaming\Microsoft\Clip Organizer
    > You will lose any custom keywords.
    >

    Hi sorry that didnt work.
    Anjything else to try pleas?
    Thankyou
     
  4. Mary Sauer

    Mary Sauer Flightless Bird

    Have you tried compacting the Organizer? Open the Organizer from Start, Office
    Tools. When the Organizer opens, Tools, Compact.
    If it is this one user, might try repairing the user's profile.

    --
    Mary Sauer MVP
    http://msauer.mvps.org/

    "Jo" <myname@asia.com> wrote in message
    news:eyuGGos2KHA.1708@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
    > Mary Sauer wrote:
    >> The Organizer has its own Detect and Repair.
    >>
    >> There are times when the Organizer catalog becomes damaged.
    >>
    >> You can create a new catalog file by renaming the Mstore10.mgc to
    >> Mstore10.old. It is in a hidden folder similar to this:
    >> C:/Users\<<user>>\AppData\Roaming\Microsoft\Clip Organizer
    >> You will lose any custom keywords.
    >>

    > Hi sorry that didnt work.
    > Anjything else to try pleas?
    > Thankyou
     
  5. Jo

    Jo Flightless Bird

    Mary Sauer wrote:
    > Have you tried compacting the Organizer? Open the Organizer from Start, Office
    > Tools. When the Organizer opens, Tools, Compact.
    > If it is this one user, might try repairing the user's profile.
    >


    Hi thanks again for the suggestions.
    Running the compacting tool has not solved the issue.

    By repairing the user's profile do you mean copy the user data to and
    create a new profile as in
    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;811151
    ?
    If not can you please suggest a repair procedure?

    This method related to a corrupt user profile.

    As mentioned I would prefer to fix the clip organizer issue rather than
    rebuild the whole profile.


    Have you any more imformation you can give on the clip organizer and
    it's attributing files?

    Even though a new collection folder can be created manually inside the
    collections folder. for some reason the scanner folder won't create upon
    scanning as it should.

    Thankyou
     
  6. Mary Sauer

    Mary Sauer Flightless Bird

    Have you tried Canon for support?
    http://www.usa.canon.com/opd/controller?act=OPDSoftwareAct&fcategoryid=2269&modelid=14355

    I'm not well versed in profile changes, you can look in the Control Panel,
    Users. While in the Control Panel look at the Scanner folder.

    --
    Mary Sauer MVP
    http://msauer.mvps.org/

    "Jo" <myname@asia.com> wrote in message
    news:un0gOK22KHA.4752@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
    > Mary Sauer wrote:
    >> Have you tried compacting the Organizer? Open the Organizer from Start,
    >> Office Tools. When the Organizer opens, Tools, Compact.
    >> If it is this one user, might try repairing the user's profile.
    >>

    >
    > Hi thanks again for the suggestions.
    > Running the compacting tool has not solved the issue.
    >
    > By repairing the user's profile do you mean copy the user data to and create a
    > new profile as in
    > http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;811151
    > ?
    > If not can you please suggest a repair procedure?
    >
    > This method related to a corrupt user profile.
    >
    > As mentioned I would prefer to fix the clip organizer issue rather than
    > rebuild the whole profile.
    >
    >
    > Have you any more imformation you can give on the clip organizer and it's
    > attributing files?
    >
    > Even though a new collection folder can be created manually inside the
    > collections folder. for some reason the scanner folder won't create upon
    > scanning as it should.
    >
    > Thankyou
     
  7. Jo

    Jo Flightless Bird

Share This Page