1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can't connect anymore

Discussion in 'Windows XP' started by Paul H, Sep 4, 2010.

  1. Paul H

    Paul H Flightless Bird

    My old xp, with all current updates, has stopped connecting to my internet.
    My house has Ethernet in every room, so I don't need wireless. It did
    connect until a couple weeks ago. I took it to Microcenter yesterday and it
    connected to their Ethernet internet flawlessly. So something in my
    environment has changed without my knowledge. My laptop will use that
    Ethernet just fine when I carry it in there. What can I do to correct this
    new unknown problem. Remember, it connected at Microcenter with no problem,
    so something in my house changed, and I made no changes. My other 4
    computers on that switch work just fine. TIA, Paul
     
  2. 8os.8@invalid.nomail

    8os.8@invalid.nomail Flightless Bird

    04 Sep 2010,"Paul H" <NoSpamphobergNoSpam@att.net> in
    news:efzJ0oBTLHA.2104@TK2MSFTNGP04.phx.gbl:

    > My old xp, with all current updates, has stopped connecting to my
    > internet. My house has Ethernet in every room, so I don't need
    > wireless. It did connect until a couple weeks ago. I took it to
    > Microcenter yesterday and it connected to their Ethernet internet
    > flawlessly. So something in my environment has changed without my
    > knowledge. My laptop will use that Ethernet just fine when I
    > carry it in there. What can I do to correct this new unknown
    > problem. Remember, it connected at Microcenter with no problem,
    > so something in my house changed, and I made no changes. My other
    > 4 computers on that switch work just fine. TIA, Paul


    i assumeyou tried unplugging modem&router, wait few seconds, then replug. (but
    probably not the problem, because other pcs doing ok)

    disconn other pcs from your network. connect only the troubled pc.

    eventvwr.msc

    check connected devices on lan in router/modem/etc "web page"

    try ping in&out, netstat(? ggogle) and similar. http://www.google.com/search?
    q=netstat+connection+others

    try non-http internet (imap, pop, smtp, nntp/news (this))
     
  3. aeroloose

    aeroloose Flightless Bird

    On 9/4/2010 6:16 AM, Paul H wrote:
    > My old xp, with all current updates, has stopped connecting
    > to my internet. My house has Ethernet in every room, so I
    > don't need wireless. It did connect until a couple weeks
    > ago. I took it to Microcenter yesterday and it connected to
    > their Ethernet internet flawlessly. So something in my
    > environment has changed without my knowledge. My laptop will
    > use that Ethernet just fine when I carry it in there. What
    > can I do to correct this new unknown problem. Remember, it
    > connected at Microcenter with no problem, so something in my
    > house changed, and I made no changes. My other 4 computers
    > on that switch work just fine. TIA, Paul


    Could be a bad cable. Are you connecting at Microcenter
    with the same cable used at home?

    Aero
     
  4. Paul H

    Paul H Flightless Bird

    I have even bypassed the Ethernet built into the house and run a temporary
    wire from the offending desktop directly to one of the ports on the wireless
    router.

    "aeroloose" <aeroloose@gmail.com> wrote in message
    news:8eg84kFck4U1@mid.individual.net...
    > On 9/4/2010 6:16 AM, Paul H wrote:
    >> My old xp, with all current updates, has stopped connecting
    >> to my internet. My house has Ethernet in every room, so I
    >> don't need wireless. It did connect until a couple weeks
    >> ago. I took it to Microcenter yesterday and it connected to
    >> their Ethernet internet flawlessly. So something in my
    >> environment has changed without my knowledge. My laptop will
    >> use that Ethernet just fine when I carry it in there. What
    >> can I do to correct this new unknown problem. Remember, it
    >> connected at Microcenter with no problem, so something in my
    >> house changed, and I made no changes. My other 4 computers
    >> on that switch work just fine. TIA, Paul

    >
    > Could be a bad cable. Are you connecting at Microcenter with the same
    > cable used at home?
    >
    > Aero
     
  5. mm

    mm Flightless Bird

    On Sat, 04 Sep 2010 13:20:23 -0700, "8os.8@invalid.nomail"
    <8os.8@invalid.nomail> wrote:

    >04 Sep 2010,"Paul H" <NoSpamphobergNoSpam@att.net> in
    >news:efzJ0oBTLHA.2104@TK2MSFTNGP04.phx.gbl:
    >
    >> My old xp, with all current updates, has stopped connecting to my
    >> internet. My house has Ethernet in every room, so I don't need
    >> wireless. It did connect until a couple weeks ago. I took it to
    >> Microcenter yesterday and it connected to their Ethernet internet
    >> flawlessly. So something in my environment has changed without my
    >> knowledge. My laptop will use that Ethernet just fine when I
    >> carry it in there.


    Carry it in where?

    >? What can I do to correct this new unknown
    >> problem. Remember, it connected at Microcenter with no problem,
    >> so something in my house changed, and I made no changes. My other
    >> 4 computers on that switch work just fine. TIA, Paul

    >
    >i assumeyou tried unplugging modem&router, wait few seconds, then replug. (but
    >probably not the problem, because other pcs doing ok)


    Are you sure he said that?

    >disconn other pcs from your network. connect only the troubled pc.
    >
    >eventvwr.msc
    >
    >check connected devices on lan in router/modem/etc "web page"
    >
    >try ping in&out, netstat(? ggogle) and similar. http://www.google.com/search?
    >q=netstat+connection+others
    >
    >try non-http internet (imap, pop, smtp, nntp/news (this))
     
  6. 8os.8@invalid.nomail

    8os.8@invalid.nomail Flightless Bird

    04 Sep 2010,mm <NOPSAMmm2005@bigfoot.com> in
    news:qa56861ole46didj6im5nte181o35t315l@4ax.com:

    > Are you sure he said that?


    i'm sure he didn't post that in first post. why do you ask?
     
  7. Pegasus [MVP]

    Pegasus [MVP] Flightless Bird

    "Paul H" <NoSpamphobergNoSpam@att.net> wrote in message
    news:efzJ0oBTLHA.2104@TK2MSFTNGP04.phx.gbl...
    > My old xp, with all current updates, has stopped connecting to my
    > internet. My house has Ethernet in every room, so I don't need wireless.
    > It did connect until a couple weeks ago. I took it to Microcenter
    > yesterday and it connected to their Ethernet internet flawlessly. So
    > something in my environment has changed without my knowledge. My laptop
    > will use that Ethernet just fine when I carry it in there. What can I do
    > to correct this new unknown problem. Remember, it connected at
    > Microcenter with no problem, so something in my house changed, and I made
    > no changes. My other 4 computers on that switch work just fine. TIA,
    > Paul


    It appears that there has been a lot of guesswork in this thread, so let's
    collect some hard evidence before recommending corrective action. Try this:
    1. Click Start / Run
    2. Type the three letters cmd, then press Enter
    3. Type the following command:
    ipconfig /all > "%UserProfile%\Desktop\IP.txt" {Enter}
    4. Open the desktop file IP.txt, then copy and paste what you see into your
    reply.

    Do the above for the old WinXP PC and also for your laptop.
     
  8. mm

    mm Flightless Bird

    On Sun, 05 Sep 2010 05:09:38 -0700, "8os.8@invalid.nomail"
    <8os.8@invalid.nomail> wrote:

    >04 Sep 2010,mm <NOPSAMmm2005@bigfoot.com> in
    >news:qa56861ole46didj6im5nte181o35t315l@4ax.com:
    >
    >> Are you sure he said that?

    >
    >i'm sure he didn't post that in first post. why do you ask?


    Because if he had no other pcs that were doing okay, if he had to
    carry his laptop also to Microcenter for it to work, one could make no
    assumptions about the quality of the connection at his house.
     

Share This Page